Skip to main content

Aντιπαράθεση Λοβέρδου - Τσίπρα για το ασφαλιστικό

Σφοδρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σκοπεύει να μειώσει τις συντάξ
Σφοδρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκ προμελέτης έγκλημα που ο λαός δε συγχωρεί, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σκοπεύει να μειώσει τις συντάξεις κατά 25% και 50% και ρώτησε τον κ. Λοβέρδο πώς ανέχεται τόσους μήνες τον εξευτελισμό να του υπαγορεύουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τις διατάξεις ενός νομοσχεδίου. «Γυρίστε πίσω, είπε, αυτό το σχιζοειδές κατασκεύασμα που σας υπαγορεύουν ή παραιτηθείτε, αλλιώς το πορτραίτο σας θα μπει ανάμεσα σε αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία».

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Ε.Ε. γίνονται, γιατί το ασφαλιστικό κατέστη από κοινωνικό θέμα πρόβλημα δημοσιονομικό και δημοσιονομικός δυναμίτης, ενώ διέψευσε ότι υπάρχουν οι μειώσεις τέρατα 35, 40 ή και 50%.

«Η διάσωση της χώρας, τόνισε ο Υπουργός, σημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης κι όποιο άλλο μέτρο έχει συμφωνηθεί με αυταπάρνηση, ειδάλλως η χώρα δεν έχει τύχη».

«Όποιος αρνείται, κατέληξε ο κ. Λοβέρδος, αυτή την πορεία πρέπει να λέει και την εναλλακτική προοπτική, αλλιώς κάνει οργάνωση του προσωπικού του μέλλοντος και δε συμμετέχει στη σωτηρία της πατρίδας".

ZENITH