Skip to main content

Aντιπλημμυρική προστασία ευάλωτων περιοχών

Τις περιοχές εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων του δήμου Θερμαϊκού επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.
«Η αντιπλημμυρική προστασία των ευάλωτων περιοχών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου μας. Σκοπός μας είναι η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτή την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου Θερμαϊκού», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στις περιοχές εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων «Διευθέτηση ρέματος Περαίας» και «Διευθέτηση ρέματος Αγίας Τριάδος».

Ακολούθως, ο υφυπουργός μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συζήτησε με το δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του Δήμου Θερμαϊκού έναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ολοένα και αυξάνονται, λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την παρουσία και το ενδιαφέρον του στην περιοχή και επεσήμανε πως «κοινός παρονομαστής των προσπαθειών Υπουργείου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους σε κινδύνους, που, ενδεχομένως, προκύψουν από βροχές μεγάλης έντασης».

ZENITH