Skip to main content

Αντιπλημμυρική θωράκιση για 350.000 κατοίκους της ΒΔ Θεσσαλονίκης

Δέσμευση για άμεση ολοκλήρωση του Αντιπλημμυρικού Αγωγού Κρυονερίου από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος σήμερα επιθεώρησε το έργο, που υλοποιείται στα όρια Συ
Τα εργοτάξια του Αντιπλημμυρικού Αγωγού Κρυονερίου επιθεώρησε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Συκεών και μέλη της δημοτικής αρχής

Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, ενημέρωσε λεπτομερώς τον υπουργό για τα σχέδια, τις μελέτες και τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικά σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα διασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση τουλάχιστον 350.000 κατοίκων της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπλημμυρικός Αγωγός Κρυονερίου κατασκευάζεται στα όρια Συκεών και Πολίχνης και περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων που ξεκινούν από το δάσος, διασχίζουν το Κρυονέρι και το Ροδοχώρι, μέσω της γέφυρας της λεωφόρου Αν. Παπανδρέου οδηγούνται στην Πολίχνη και καταλήγουν στον κλειστό αγωγό του Δενδροποτάμου στη Σταυρούπολη. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δανιηλίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες που έκανε ο δήμος, προκειμένου να πετύχει την έναρξη του έργου, ζητώντας μέχρι και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατασκευής, με μοναδικό στόχο την προστασία χιλιάδων κατοίκων από έντονες καιρικές συνθήκες και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε επί 15 ολόκληρα χρόνια εξαιτίας της ασυνεννοησίας των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά καταφέραμε το έργο να ξεκινήσει και πλέον η κατασκευή του να γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η ποιότητά του να κρίνεται ικανοποιητική. Ελπίζουμε να συνεχιστεί κανονικά και να μην διακοπεί για οποιοδήποτε λόγο», τόνισε ο δήμαρχος Συκεών. Παράλληλα, επανέλαβε τα αιτήματα της δημοτικής αρχής που αφορούν στο κλείσιμο τμημάτων του αγωγού, κυρίως για να διασφαλιστεί η πυροπροστασία των όμορων δασικών περιοχών, την αναγκαιότητα ταυτόχρονης κατασκευής δικτύων ομβρίων και λυμάτων και τη συνολική ανάπλαση της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο κ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα που σταδιακά επιλύεται. Συνεχάρη τη δημοτική αρχή Συκεών για τη σοβαρή και συστηματική της δουλειά και δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε στήριξη για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.«Χρειάζεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων και λυμάτων, για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα, καθώς και οι αναγκαίες αναπλάσεις για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση μιας περιοχής όπου ζουν άνθρωποι της εργατιάς. Είμαστε δίπλα σας», ανέφερε.


ZENITH