Skip to main content

Αντιπροσωπεία της ελληνικής Βουλής δέχτηκε ο Χριστόφιας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε η Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, τα μέλη της οποίας βρίσκονται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τις μαύρες επετείους
Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Μετά τη συνάντηση, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Ροδούλα Ζήση, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας βρίσκονται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τις μαύρες επετείους και για να δηλώσουν «τα αισθήματα συμπαράστασης του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων προς τον κυπριακό λαό και την κυπριακή κυβέρνηση, με χρέος και ευθύνη».

Η κ. Ζήση εξέφρασε την ευχή ο αγώνας του κυπριακού λαού να δικαιωθεί με την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού. «Η Ελλάδα στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και χωρίς επιδιαιτησία», τόνισε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κοινοβουλευτική διπλωματία σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, ενώ ερωτηθείσα σκετικώς υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση και με την ενταξιακή της πορεία.

Στη διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων μετέχουν οι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΔ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (ΚΚΕ), Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ) και Μιχάλης Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

ZENITH