Skip to main content

Ανυπολόγιστες οι ζημίες από τις κινητοποιήσεις

Ζημίες ανυπολόγιστης αξίας προκαλεί η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων. Πληγές μετρούν οι εξαγωγείς, ο τουρισμός, η βιομηχανία αλλά και το λιανεμπόριο.
Ζημίες ανυπολόγιστης αξίας προκαλεί η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων. Από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα το πρωί, αργά αλλά σταθερά, η χώρα «ξέμεινε» από υγρά καύσιμα, γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθούν ισχυρό πλήγμα, τόσο ο κλάδος των εξαγωγών όσο και ο τουριστικός, ο οποίος ...ανταποκρίνεται σαν να δέχεται το τελικό χτύπημα. Κι αυτό γιατί, ολόκληρη η βαριά βιομηχανία της χώρας «κόβεται» στη μέση από την αδυναμία πραγματοποίησης των μεταφορών και των επισκέψεων που είχαν προγραμματισθεί και κατ’ επέκταση την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων κινήσεων.

Την ίδια ώρα, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγών, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, δέχονται απανωτά χτυπήματα, αφού οι μεταφορές «πάγωσαν», με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται στη διακίνηση εμπορευμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι παραδοσιακές αγορές κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν πλέον και τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Μπλακ άουτ επίσης απειλούν τη λειτουργία των εργοστασίων, που δεν μπορούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες, αλλά κι αυτή ακόμα τη λιανική κίνηση, καθώς ελλείψει καυσίμων οι καταναλωτές περιόρισαν μετακινήσεις και κατ’ επέκταση αγορές.

ZENITH