Skip to main content

Ανυποχώρητοι οι αγρότες

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν αγρότες από 14 μπλόκα της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Πανελληνίου Συντονιστι
Τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν αγρότες από 15 μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου στη Βέροια.

Στη μαραθώνια συνάντηση, διάρκειας πέντε και πλέον ωρών, οι εκπρόσωποι των αγροτών, αφού αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα αιτήματά τους, αξιολόγησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αποκλεισμούς μεθοριακών σταθμών και οδικών κόμβων.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, η αρμόδια υπουργός κ. Μπατζελή δεν δεσμεύτηκε για τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε, οικονομικά προβλήματα. «Ακόμα και τα περισσότερα θεσμικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αόριστα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Τερζής.

Τα μέλη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου θα εκδώσουν λεπτομερή ανακοίνωση με την οποία θα εξηγούν την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι αγροτών από τα μπλόκα Κιλκίς, Στρυμονικού Σερρών, Εξοχής Δράμας, Ευζώνων και Δοϊράνης Κιλκίς, Κερδυλλίων Σερρών, Χρυσούπολης Καβάλας, Αλαμάνας Φθιώτιδας, Βογατσικού Καστοριάς, Πλατυκάμπου Λάρισας, Ριτσώνας και Κάστρου Βοιωτίας, Έβρου κ.ά.

Παράλληλα, σημείο τριβής ανάμεσα στους αγρότες αποτελεί το αγροτικό μητρώο, για το οποίο ο κ. Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο κ. Αραμπατζής από το μπλόκο του Προμαχώνα συμφωνούν στο να μη γίνεται κανένας διαχωρισμός στους κατά κύριο επάγγελμα και μη αγρότες. Διαφορετική είναι, ωστόσο, η θέση των περισσότερων αγροτικών μπλόκων από τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Αύριο Τρίτη, συναντάται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Κατερίνα Μπατζελή η νέα συντονιστική επιτροπή αγροτών που προέκυψε μετά την αποχώρηση εκπροσώπων αγροτών από 12 μπλόκα της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, όπως αυτά στην Επανομή, στη Χαλκηδόνα και στον Πλατύκαμπο.

Τελευταία ενημέρωση 20:14

ZENITH