Skip to main content

Αnyfood: Το δίκτυο που αλλάζει το delivery στη Θεσσαλονίκη

Η startup επιχείρηση υπηρεσιών delivery της Θεσσαλονίκης που δίνει λύση σε μικρά καταστήματα τα οποία θέλουν εκτάκτως να παραδώσουν φαγητό ή καφέ στους πελάτες τους.

της Έλσας Κυμουρτζή

Λύση σε μικρά καταστήματα που θέλουν να παραδώσουν εκτάκτως μια παραγγελία σε πελάτες τους δίνει μία startup επιχείρηση delivery από τη Θεσσαλονίκη.

Το application «anyfood» απευθύνεται σε μικρά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, τα οποία είτε δεν μπορούν είτε δεν χρειάζεται να προσλάβουν υπάλληλο, καθώς οι παραγγελίες είναι λίγες, πλην όμως σημαντικές για την ικανοποίηση των πελατών τους.

Άλλωστε, ο πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που δημιούργησε την εταιρεία, από τα 17 του χρόνια έχει εμπειρία στο delivery.

«Μαζί με την Παρασκευή Φτεργιώτη και τον Εμμανουήλ Χατζηγιάννη δημιουργήσαμε πρόσφατα την εταιρεία, δουλεύαμε, ωστόσο, πάνω στο το λογισμικό και την ιδέα εδώ και δύο χρόνια» τόνισε στη Voria.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Όποια μικρή επιχείρηση δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει υπάλληλο για delivery, κάνει ηλεκτρονικά αίτηση στο site anyfood.gr για να λαμβάνει από εκεί την υπηρεσία διανομής, όποτε κάποιος πελάτης χρειάζεται τα προϊόντά της. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι απλή και, αφού προηγηθεί η προσωπική επαφή του ενδιαφερόμενου με τόν κ.Παπαδόπουλο,  ο επαγγελματίας κατεβάζει την εφαρμογή και στη συνέχεια στέλνει τα στοιχεία της παραγγελίας στο δίκτυο anyfood ώστε αυτή να εκτελεστεί.

Μάλιστα, αν ο καταστηματάρχης δεν μπορεί να πληρώσει για διαφημιστικά φυλλάδια, απευθύνεται στην anyfoods και αυτή του παρέχει δωρεάν μια κάρτα της, για να ενημερώνει τους πελάτες του σχετικά τις νέες υπηρεσίες delivey της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, όλα αυτά στοιχίζουν ελάχιστα, καθώς ο επαγγελματίας πληρώνει μόνο τα δρομολόγια από ένα μέχρι τέσσερα ευρώ, ενώ υπάρχουν ειδικές προσφορές για καταστήματα που χρησιμοποιούν αρκετά συχνά τις υπηρεσίες του «anyfood».

Αν και βρίσκεται λίγο καιρό στην αγορά, η «anyfood» έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματιών, καθώς κάθε μέρα πραγματοποιεί περίπου 100 με 120 παραγγελίες, διαθέτοντας πέντε άτομα που παραδίδουν τα προϊόντα εντός μισής ώρας το πολύ.

Με το κοινόχρηστο δίκτυο διανομής συνεργάζονται σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφέ κ.α. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γιατί η εταιρεία, προς το παρόν, εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, στόχος είναι η επέκταση και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης- σύντομα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στην ανατολική πλευρά της πόλης.

«Στην αρχή οι καταστηματάρχες ήταν διστακτικοί με την επιχείρηση, αλλά αργότερα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους καθώς δεν υπάρχει μεγάλο κόστος, ενώ εξασφαλίζουμε ότι η παραγγελία θα παραδοθεί σε ελάχιστο χρόνο και άριστη κατάσταση» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για να μπείτε στην ιστοσελίδα της «anyfood» πατήστε εδώ

ZENITH