Skip to main content

Απαιτήσεις 10 εκ. ευρώ διεκδικεί η ΔΕΘ από την «αδελφή» Helexpo

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά για την περίπτωση του νέου εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δ. Μπακατσέλος, υπογραμμίζοντας ότι ήδη «ο ανταγωνισμός παίρνει
Συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων 5-6 ετών, που αθροίζονται στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, διεκδικεί από την «αδελφή» εταιρεία Helexpo, η ΔΕΘ ΑΕ. Πρόκειται, κυρίως, για παλαιά μισθώματα που δεν έχουν καταβληθεί, για υπερβάλλοντα τζίρο θυγατρικών, καθώς και άλλες διαφοροποιήσεις, που, όπως αποδεικνύεται, έλκουν τις ρίζες τους σε ένα χάσμα, το οποίο δεν δύναται να «γεφυρωθεί».

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί σύντομα και πιστεύω ότι θα λυθεί», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, σε ομιλία του, με αφορμή την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

Σε έναν μίνι απολογισμό του, ο κ. Μπακατσέλος χαρακτήρισε ανθηρά τα οικονομικά της ΔΕΘ ΑΕ και αποκάλυψε πως η κερδοφορία της, για τη χρονιά που έκλεισε, θα είναι πάνω από 2 εκ. ευρώ «όταν το 2004, με την παραλαβή της από την νυν διοίκηση, είχε ζημία 1 εκ. ευρώ». Ανέφερε, ακόμη, ότι η οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά παρόλα αυτά το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ θα συνεχιστεί κανονικά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο θέμα του νέου εκθεσιακού κέντρου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ υποστήριξε πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά, ότι «ο ανταγωνισμός παίρνει μεγάλα κομμάτια από αυτό που είναι η δύναμη της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 80 χρόνια» και ευχήθηκε «η κυβέρνηση να πάρει σύντομα της αποφάσεις της για να εκτελεστεί η νέα μελέτη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει».

Ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα που είναι ανοικτά για τη ΔΕΘ ΑΕ και πρέπει να κλείσουν, επικεντρώνοντας την προσοχή του στη νομιμοποίηση των κτηρίων της ΔΕΘ (η μία υπηρεσία υποδεικνύει την άλλη, σε επίπεδο πολεοδομίας και περιφέρειας με αποτέλεσμα το θέμα να σύρεται χωρίς να λύνεται) και να κλείσει το ζήτημα των διεκδικήσεων από το Δήμο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε, επίσης, και στην περίπτωση του Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών (ΕΣΚΑ) το οποίο είχε παραδοθεί ως νόμιμο κτήριο στη γ. γ. Αθλητισμού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά επιστράφηκε ως μη νόμιμο, διότι έγιναν διάφορες πολεοδομικές παρεμβάσεις (κλείσιμο του αιθρίου, δημιουργία δύο νέων κτηρίων, περικοπή στο ήμισυ υπογείου, παρεμβάσεις στο πάρκινγκ, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση κλπ), αλλά και στο θέμα του ΕΤΑΚ.

ZENITH