Skip to main content

Απάντηση ρωσικού ΥΠΕΞ σε Κλίντον

Οι κατηγορίες της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χ. Κλίντον, για τη Μόσχα όσον αφορά στην Αμπχαζία και τη Ν. Οσετία στερούνται βάσης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι στερούνται βάσης οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατήγγειλε τη ρωσική «κατοχή» τμήματος της Γεωργίας στη διάρκεια επίσκεψής της στην Τιφλίδα αυτήν την εβδομάδα.

«Ο όρος κατοχή που χρησιμοποιήθηκε από την υπουργό Εξωτερικών Χ. Κλίντον στερείται, σε αυτό το πλαίσιο, βάσης», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Κλίντον κατήγγειλε τη Δευτέρα από τη Γεωργία «την κατοχή» από τη Ρωσία μετά τον πόλεμο του Αυγούστου του 2008 των δύο αποσχισθεισών επαρχιών της Γεωργίας, της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Η Μόσχα, η οποία διατηρεί στρατεύματα στην περιοχή, έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους από τη Γεωργία.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί σε μια «νέα ώθηση» των σχέσεών τους και έχουν δηλώσει ότι καμία διαφωνία τους, ούτε αυτή για το θέμα των δύο αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας, ούτε για το πρόσφατο σκάνδαλο κατασκοπείας στις ΗΠΑ, δεν θα παρεμποδίσουν αυτήν τη διαδικασία.

ZENITH