Skip to main content

Απαραίτητα τα ευρωομόλογα, υποστηρίζει ο Παπανδρέου

«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και τους πόρους για να επενδύσουμε σε αυτή», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και τάχθηκε υπέρ της επιβολής φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή της έκδοσης ευρ
Την εκτίμησή του πως στόχος της ΕΕ πρέπει να είναι η ανάπτυξη καθώς και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και τους πόρους για να επενδύσουμε σε αυτή,» ανέφερε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, εξηγώντας πως ένας φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή η έκδοση ευρωομολόγων είναι απαραίτητα για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες έκανε έμμεση πλην σαφή αναφορά στα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται εις βάρος της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ρύθμισης για την αντιμετώπιση «ενός αδιαφανούς τμήματος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ενδεικτικά σε επιβολή φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, σε «πράσινους φόρους» και στα ευρωομόλογα, ενώ  επέμεινε στην ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ζήτησε, δε, περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με τη συμπλήρωσή του από ένα Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος αναφερόμενος στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί η οικονομία μας βιώσιμη και δικαιότερη.

ZENITH