Skip to main content

Απάτες εις βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα

Δύο ηλικιωμένοι εξαπατήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε οικισμό του νομού Δράμας από άγνωστους δράστες που τους απέσπασαν χρήματα, υποστηρίζοντας ότι τους οφείλονται χρέη από συγγενείς των παθόντων.
Σε… σαφάρι έχει επιδοθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει μέλη συμμορίας που αυτές τις μέρες εξαπατούν ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα ως δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων προς τους άγνωστους απατεώνες.

Συγκεκριμένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Φτελιάς του δήμου Δοξάτου δύο ηλικιωμένοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από άτομα, ηλικίας περίπου 30 ετών, και ανυποψίαστοι κατέβαλαν χρήματα στους άγνωστους δράστες, που ισχυρίστηκαν είτε ότι ενεργούν εξ ονόματος των παιδιών τους και θα παραδώσουν τα ποσά που απέσπασαν σ’ αυτά είτε ότι οι στενοί συγγενείς των ηλικιωμένων τούς οφείλουν συγκεκριμένα ποσά.

Οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν τα πραγματικά ονόματα των συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, έχοντας προφανώς αποσπάσει συγκεκριμένες πληροφορίες από ανυποψίαστους γείτονες προηγουμένως και οι ηλικιωμένοι παραπλανήθηκαν χωρίς να υποπτευθούν την απάτη.
Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου, ενώ η Αστυν. Διεύθυνση Δράμας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή ιδίως των ηλικιωμένων για να μην πέσουν θύματα των άγνωστων απατεώνων.

ZENITH