Skip to main content

Απάτη με αγορές μέσω Διαδικτύου

Ακόμα περιμένει να παραλάβει κινητά τηλέφωνα i-phone που παρήγγειλε μέσω Διαδικτύου και προπλήρωσε στο …Πεκίνο ένας Καβαλιώτης.
Δεκαεπτά μέρες έκανε υπομονή ένας Καβαλιώτης, προτού ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας για την εις βάρος του καταγγελλόμενη απάτη από διαδικτυακό κατάστημα πωλήσεων, με έδρα το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, ο παθών μέσω της ιστοσελίδας www.ehereb.com παρήγγειλε στα μέσα Μαϊου κινητό τηλέφωνο i-phone και στις 18 του ίδιου μήνα απέστειλε με τραπεζικό έμβασμα  ποσό 330 ευρώ σε κινεζική τράπεζα –καθ’ υπόδειξιν του φερόμενου ως διαχειριστή της ιστοσελίδας Garry Zhou σε διαδικτυακές τους συνομιλίες.  Όπως αποδεικνύεται μέσω Τραπέζης, το έμβασμα παραλήφθηκε από τους υποτιθέμενους πωλητές την επόμενη μέρα, στο Πεκίνο.

Στη συνέχεια, και ενώ ο ανυποψίαστος Καβαλιώτης περίμενε να παραλάβει το κινητό που παρήγγειλε, ο Κινέζος διαχειριστής της ιστοσελίδας ήλθε εκ νέου σε επαφή μαζί του και τον έπεισε να παραγγείλει άλλα δύο ίδια τηλέφωνα, σε τιμή …ευκαιρίας 600 ευρώ συνολικά.  Το θύμα της απάτης απέστειλε άλλο ένα τραπεζικό έμβασμα (600 ευρώ) στο Πεκίνο στις 21 Μαϊου, που παραλήφθηκε (όπως και το προηγούμενο) από τον δικαιούχο Mao Shanley στις 24 του μήνα.

Όμως, έκτοτε οι προσπάθειες του Καβαλιώτη για επικοινωνία με τους υπευθύνους του διαδικτυακού καταστήματος μένουν χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση, ενώ περιμένει μάταια τα τρία κινητά που παρήγγειλε, πράγμα που τον οδήγησε τελικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, καταγγέλλοντας την απάτη εις βάρος του.

ZENITH