Skip to main content

Απάτη ύψους 8 εκατ. ευρώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευόσμου

Μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων και παράνομης είσπραξης αγροτικού ΦΠΑ, στην οποία εμπλέκεται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ερευνούν οι δικαστικές αρχές.
Μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων και παράνομης είσπραξης αγροτικού ΦΠΑ, έφερε στο φως η ΔΟΥ Αμπελοκήπων. Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εμπλέκεται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευόσμου (ΑΣΕ) και ένας συνεργός του από την Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΑΣΕ κατηγορείται ότι εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για αγορές ζώντων ζώων και στη συνέχεια λάμβανε παράνομα την επιστροφή του ΦΠΑ. Η απώλεια για το ελληνικό δημόσιο, μόνο από τη μη απόδοση του ΦΠΑ, ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ.

Η «κομπίνα», που είχε στηθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό με τα εικονικά τιμολόγια ήρθε στο φως στη διάρκεια ελέγχων, που διενήργησε η ΔΟΥ Αμπελοκήπων. Μόλις αποκαλύφθηκε το μέγεθος της απάτης, η ΔΟΥ επέβαλε στον πρόεδρο πρόστιμούψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα διέταξε τον άμεσο έλεγχο του φερόμενου ως συνεργού του στην Κομοτηνή, στον οποίο αναμένεται να επιβληθεί ισόποσο πρόστιμο.

Για το «ξέπλυμα» του «μαύρου» χρήματος έχουν ενημερωθεί η αρμόδια αρχή  και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Η Voria.gr επικοινώνησε ως όφειλε με τον πρόεδρο του ΑΣΕ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Με αφορμή τα συνεχή κρούσματα εικονικών τιμολογίων και παράνομων επιστροφών ΦΠΑ που «σκάνε» ανά την Ελλάδα, η Voria.gr θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ειδικό αφιέρωμα προτείνοντας ρεαλιστικούς τρόπους πάταξης ενός φαινομένου, που εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή για τα δημόσια ταμεία.

ZENITH