Skip to main content

Απειλείται η αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Ισπανίας

Κίνδυνο να χάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ διατρέχει η Ισπανία από τη στιγμή που μπήκε σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τον Ιούνιο, προειδοποίησε σήμερα η Moody΄s Investors Service.
Κίνδυνο να χάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ διατρέχει η Ισπανία από τη στιγμή που μπήκε σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τον Ιούνιο, προειδοποίησε σήμερα η Moody΄s Investors Service, τονίζοντας επίσης για μια ακόμα φορά ότι το ίδιο κινδυνεύουν να υποστούν και οι ΗΠΑ.

«Η Ισπανία έχει πολύ υψηλό επίπεδο αξιολόγησης και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω που θα καταλήξει αυτή η αξιολόγηση, ωστόσο θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα υποβαθμιστεί ελαφρώς», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Στίβεν Χες, επικεφαλής αναλυτής της Moody΄s.

Η ισπανική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το τρίτο μεγαλύτερο έλλειμμα στην ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή επιστρέφει στην ανάπτυξη, μετά από μια διετή περίπου ύφεση. Υπολογίζεται ότι η υποβάθμιση θα είναι κατά δύο βαθμίδες, εξαιτίας των επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών της χώρας.

«Παρακολουθούμε τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πιθανότατα θα προσπαθήσουμε να θέσουμε την αξιολόγηση της χώρας στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται. Δεν νομίζω ότι θα υποβαθμιστεί τόσες βαθμίδες όσες και η Ελλάδα», ανάφερε ο Χες.

ZENITH