Skip to main content

Απελπισία προκαλούν οι εισπράξεις του ΦΠΑ

Μόλις 56 εκατ. ευρώ επιπλέον είναι το ...κέρδος που εξασφάλισε φέτος το υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Μόλις 56 εκατ. ευρώ επιπλέον είναι το ...κέρδος που εξασφάλισε φέτος το υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και για όσους σπεύσουν να δηλώσουν ότι «ακόμα κι έτσι κάτι έγινε», θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη όλων των εποχών, με τις επιδόσεις που επιτεύχθηκαν να μην έχουν «παρακάτω».

Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι φέτος υποτίθεται ότι λειτούργησε ενισχυτικά το κίνημα των αποδείξεων, αλλά και ότι εξελίχθηκε μια ευρύτερη προσπάθεια εντατικοποίησης των ελέγχων, αλλά παρ΄ όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν απελπιστικά, δημιουργεί κλίμα ... απελπισίας στο οικονομικό επιτελείο. Μόλις 56 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι από το μέτωπο του ΦΠΑ συνιστά ουσιαστικά ήττα, η οποία είναι άγνωστο πως μπορεί να ανατραπεί στην πορεία του έτους. Κι όλα αυτά, ενώ δύο αντιπροσωπείες της τρόικας αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του Ιουλίου. Κάποιοι, ήδη, έχουν αρχίσει να απελπίζονται, αν κι επισήμως δεν το παραδέχονται, για ευνόητους λόγους.

ZENITH