Skip to main content

Απεργούν οι τελωνειακοί το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου

Η απόφαση των τελωνειακών κάνει ορατό τον κίνδυνο η αγορά να μείνει χωρίς καύσιμα, καθώς η απεργία τους έχει προγραμματιστεί μία ημέρα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να υπ
Νέα προβλήματα για καταναλωτές και επιχειρήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι τελωνειακοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τριήμερη απεργία, από Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση των τελωνειακών κάνει ορατό τον κίνδυνο η αγορά να μείνει χωρίς καύσιμα, καθώς η απεργία τους έχει προγραμματιστεί μία ημέρα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει αυξημένη ζήτηση καυσίμων.  

Παράλληλα, η απάντηση των τελωνείων στην πρόταση των εταιριών για άνοιγμα των  διυλιστηρίων και τον εκτελωνισμό όλων των ποσοτήτων την Κυριακή και τη Δευτέρα, ήταν αρνητική.

Εξάλλου απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από την Τρίτη έως Παρασκευή.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

ZENITH