Skip to main content

Απέτυχε η πώληση γερμανικού 30ετούς ομολόγου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πούλησε 30ετές ομόλογο αξίας 3,195 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν μικρότερες του ποσού που προσφέρθηκε, με αποτέλεσμα η έκδοση να μην
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πούλησε 30ετές ομόλογο αξίας 3,195 δισ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, Deutsche Bundesbank. Οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν μικρότερες του ποσού που προσφέρθηκε, με αποτέλεσμα η έκδοση να μην καλυφθεί.

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι το 95%των προσφορών στη χαμηλότερη τιμή έγινε αποδεκτό, ενώ κάλυψε και τις μη-ανταγωνιστικές προσφορές στη σταθμισμένη μέση τιμή. Το ποσό που παρακρατήθηκε ήταν περίπου 805 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό μέγεθος της έκδοσης στα 4 δισ. ευρώ, όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.

Αντίθετα η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου ύψους 1 δισ. ευρώ συνδεδεμένου με τον πληθωρισμό καλύφθηκε κατά 1,6 φορές, με τις προσφορές να φτάνουν τα 1,595 δισ. ευρώ. Η προσφορά αποτελεί επανέκδοση σειράς που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2009.
 
Σύμφωνα με τη Bundesbank, όλες οι προσφορές που έγιναν στη χαμηλότερη τιμή έγινα αποδεκτές, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες οι μη – ανταγωνιστικές προσφορές στη μέση τιμή.

ZENITH