Skip to main content

Απέχουν οι δικηγόροι της Καβάλας

Διαμαρτυρόμενοι για συνειδητή εκ μέρους της Κυβέρνησης απαξίωση του λειτουργήματός τους απέχουν επί τριήμερο (έως και την Πέμπτη) από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Καβάλας.
Την αποχή από τα καθήκοντά τους επί τριήμερο επέλεξαν οι δικηγόροι της Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της "συνειδητής εκ μέρους της κυβέρνησης απαξίωσης του λειτουργήματος των δικηγόρων μέσα από επιλεκτικές επικοινωνιακές διαρροές και της συνειδητής προσπάθειας κατασυκοφάντησής τους με απαράδεκτες γενικεύσεις κι αναγωγή σε κανόνες της επαγγελματικής συμπεριφοράς μεμονωμένων συναδέλφων -κι όλα αυτά όταν η πλειοψηφία τους αποτελείται από μαχόμενους δικηγόρους, που εργάζονται και λειτουργούν στο χώρο της Δικαιοσύνης" -όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Έτσι, εκτός εξαιρέσεων, οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τις μέρες αυτές (Τρίτη έως και Πέμπτη 27/5) στο ν. Καβάλας αναμένεται να αναβληθούν.
Η κινητοποίηση των δικηγόρων της Καβάλας αποφασίστηκε μετά τις τελευταίες βολές του υπουργείου Οικονομικών για δικηγόρους που στοχοποιούνται ως φοροφυγάδες, αλλά και ως διαμαρτυρία κατά της οδηγίας Μπολκενστάιν (ν. 3844/2010) και των πρόσφατων μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ –τα οποία, κατά τον Δικηγ. Σύλλογο Καβάλας, οδηγούν στην εξαθλίωση κυρίως των νέων δικηγόρων σ’ όλη τη χώρα.

Τέλος, στην ανακοίνωση του Δ.Σ. Καβάλας εκφράζεται η αλληλεγγύη των δικηγόρων στους εργαζομένους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους και τους επιστήμονες που πλήττονται από τα "άδικα και ανάλγητα" πρόσφατα οικονομικά μέτρα.

ZENITH