Skip to main content

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Στο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα πολλών δήμων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους.
Στο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα πολλών δήμων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια τηςσημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους.

«Δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα η τακτική επιχορήγηση του Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα πολλοί ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν σοβαρά ταμειακά προβλήματα. Ουδέποτε άλλοτε συνέβη αυτό, αφού το αρμόδιο υπουργείο ήταν πάντα συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά στην επίδοση της τακτικής επιχορήγησης».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, έχει πληρώσει κανονικά τους εργαζόμενους για το μήνα Φεβρουάριο, αλλά πολλοί άλλοι δήμοι αδυνατούν να αποδώσουν τα οφειλόμενα στους δημοτικούς υπαλλήλους.

«Κάνω έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να αποσταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες η τακτική επιχορήγηση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ανταπεξέρθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παραδίδεται σε ένα μήνα ο ανδριάντας του Κ. Καραμανλή

Παραδίδεται λίγο μετά το Πάσχα στο δήμο Θεσσαλονίκης ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έργο ύψους περίπου τριών μέτρων, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της πλατείας Αριστοτέλους, στο πλακόστρωτο πάνω από την οδό Μητροπόλεως, μεταξύ των κτιρίων του «Ολύμπιον» και του «Ηλέκτρα Πάλας». Το έργο φιλοτεχνεί ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, γνωστός και από τον ανάλογο ανδριάντα που έχει φιλοτεχνήσει στη γενέτειρα τού τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πρώτη Σερρών.

Ο ανδριάντας παραδίδεται τυπικά και με βάση το ισχύον συμφωνητικό το Μάιο. Για το λόγο αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προγραμματίζουν ήδη τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, θέμα το οποίο θέτουν προς συζήτηση στη μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο Κ. Καραμανλής, μαζί με τον ΕλευθέριοΒενιζέλο ήταν οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί της χώρας μας στον 20οαιώνα. Ο Κ. Καραμανλής αγάπησε υπέρμετρα τη Θεσσαλονίκη και δημιούργησετη νέα εικόνα της πόλης σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Ωςπολιτικός οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένωσε όλους τουςΈλληνες την μεταπολιτευτική περίοδο και δημιούργησε ένα από τα καλύτεραΣυντάγματα της Ευρώπης. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αποφασίσαμε νακατασκευάσουμε τον ανδριάντα του και να τον τοποθετήσουμε στον άξονατης οδού Αριστοτέλους, εκεί ακριβώς που υπάρχει και το άγαλμα τουΕλευθέριου Βενιζέλου», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Αδελφοποιείται ο δήμος Θεσσαλονίκης με την πόλη Μπουσάν της Ν. Κορέας

Αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, θα αναχωρήσει το Σάββατο, 6 Μαρτίου, για τη Νότια Κορέα όπου θα υπογράψει πρωτόκολλο αδελφοποίησης με την πόλη Μπουσάν.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος, η Μπουσάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας με πληθυσμό αρκετών εκατομμυρίων κατοίκων. Παράλληλα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι στην παγκόσμια κατάταξη, από το οποίο διακινούνται 12 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο.

ZENITH