Skip to main content

Από που ξεκινά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Από τον ΟΣΕ ξεκινά, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, το ξεκαθάρισμα του δημοσίου τομέα. Ο Οργανισμός μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στη διακοπή των ζημιογόνων του δρομολογίων.
Από τον ΟΣΕ ξεκινά, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, το ξεκαθάρισμα του δημοσίου τομέα. Ο Οργανισμός μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στη διακοπή των ζημιογόνων του δρομολογίων, τα οποία του στοιχίζουν πανάκριβα, περικόπτοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό το λεγόμενο κοινωνικό του έργο.

Παράλληλα, δρομολογείται οριστικά η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη θυγατρική «Τραινοσέ», η οποία εκτιμάται ότι δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί από τον κορμό του οργανισμού, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνεται ένα συνολικό σχέδιο αλλαγών στον ΟΣΕ, σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Επίσης, πάντα στο κομμάτι των υποδομών, η κυβέρνηση, σε πρώτη φάση, αποφάσισε την επέκταση της σημερινής σύμβασης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών, όπως επίσης και η πώληση ενός μεγάλου πακέτου μετοχών των ΕΛΤΑ, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και στο 39%, σε αυτή τη φάση.

ZENITH