Skip to main content

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οδεύει η τιμή του χρυσού

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ιστορικά ρεκόρ η τιμή του χρυσού τις τελευταίες μέρες, την ώρα που πολλοί αναλυτές προβλέπουν μεγάλες αναταράξεις στην πορεία του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικότερα.
Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ιστορικά ρεκόρ η τιμή του χρυσού τις τελευταίες μέρες. Την ώρα που πολλοί αναλυτές προβλέπουν - αργά ή γρήγορα - μεγάλες αναταράξεις στην πορεία του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικότερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επενδυτές που αναζητούν τα πιο ασφαλή καταφύγια. Και για μια ακόμα φορά, καταλήγουν στη λύση του χρυσού.

Η τιμή του έφτασε πλέον στα 1250 δολάρια η ουγγιά, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες κυμαίνονταν μεταξύ 900 και 1000 δολαρίων και βεβαίως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτήν την εξέλιξη. Η οποία λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί «εκτόξευση», καθώς, ακόμα κι όταν ξεκίνησε το ράλι στην αγορά, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα 1250 δολάρια θα τα «πιάσει» (αν τα «πιάσει») εκεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι εξελίξεις, όμως, έτρεξαν πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος αναλυτής της αγοράς χρυσού, γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα, όσοι επένδυσαν στο χρυσό στις αρχές του χρόνου, αυτήν τη στιγμή να μετρούν πολύ μεγάλα κέρδη, τα οποία, δεν αποκλείεται, προϊόντος του χρόνου, να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα...

ZENITH