Skip to main content

Από το 2013 ξεκινά η εξίσωση των ορίων αντρών - γυναικών

Ο κύβος ερρίφθη και η συμφωνία κλείδωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Όλι Ρεν, αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος της Κομισιόν, με τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο κύβος ερρίφθη και η συμφωνία κλείδωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Όλι Ρεν, αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος της Κομισιόν, με τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Η εξίσωση των ορίων ηλικίας αντρών - γυναικών στη χώρα μας θα ξεκινήσει από το 2013. Η ελληνική πλευρά, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αρχικώς επιχείρησε να εξασφαλίσει μια μεγάλη μεταβατική περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, γεγονός το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά του κ. Ρεν. Για την ακρίβεια, όπως μετέφεραν πηγές που έδωσαν το παρόν στη συνάντηση, «ούτε καν το συζήτησε».

Αντιθέτως, εξαρχής επέμενε ότι το 2013 είναι ένα χρονικό ορόσημο το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί και καθυστερημένο, υπό τις παρούσες συνθήκες. Φεύγοντας, μάλιστα, από το υπουργείο Εργασίας, ουσιαστικά εκβίασε δήλωση - δέσμευση του κ. Λοβέρδου ότι τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα ξανακάνει ο ίδιος προσωπικά έλεγχο για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, το υπουργείο θα είναι σε θέση να του παρουσιάσει την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Και τελικώς, ο κ. Λοβέρδος, έκων - άκον, αναγκάσθηκε να δεσμευτεί. Το θέμα, όμως, είναι αν θα είναι και σε θέση να αποδειχθεί φερέγγυος έναντι των δεσμεύσεων που ανέλαβε.

Κοινή είναι η εκτίμηση, πάντως, στο υπουργείο Εργασίας ότι όλα αυτά πολύ δύσκολα θα καταστεί δυνατό να υλοποιηθούν. Οπότε, η αγωνία της πολιτικής ηγεσίας του μεταφέρεται για τις αρχές καλοκαιριού.

ZENITH