Skip to main content

Από το ΔΝΤ με... «αγάπη» ο νέος επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ, Ανδρέας Γεωργίου, ορίσθηκε νέος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μετά από σχετική εισήγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ανδρέας Γεωργίου, ορίσθηκε νέος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Γεωργίου ορίσθηκε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, μετά από την επιλογή χθες από τη Βουλή των τεσσάρων μελών για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ. Τα τέσσερα αυτά μέλη ορίζονται, με βάση το νόμο, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και ενέκρινε, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, τη σχετική εισήγηση του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απόφοιτος του Amherst College των ΗΠΑ και διδάκτορας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Όσον αφορά στα άλλα τρία μέλη για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, πρόκειται για τους Νικόλαο Λογοθέτη στη θέση του αντιπρόεδρου, Ζωή Γεωργαντά και Ανδρέα Φιλίππου.

ZENITH