Skip to main content

Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο τα τεχνικά κλιμάκια

Την έντονη δυσφορία τους για τις συνεχείς μετακινήσεις σε διαφορετικά ξενοδοχεία, αλλά και για κενά ασφαλείας, εξέφρασαν οι απεσταλμένοι των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων στην Ελλάδα.

Δυσαρέσκεια προκαλεί στους απεσταλμένους των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων στην Ελλάδα η διεξαγωγή των διαβουλεύσεων με τις ελληνικές αρχές σε χώρους ξενοδοχείων και μάλιστα όχι πάντα στο ίδιο.

Ενδεικτικά, η απόφαση της ελληνικής πλευράς να μετακινήσει σήμερα τα κλιμάκια των ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ από το Κάραβελ στο Χίλτον, έπειτα από δίωρη αναμονή στο πρώτο, έφερε γκρίνια και μουρμούρα στους εταίρους.

Μάλιστα, το συγκεκριμένα ζήτημα ετέθη υπηρεσιακά τόσο από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Γκαμπριέλε Τζούντιτσε όσο και από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ίβα Πέτροβα.

Θέτουν θέμα ασφαλείας

Την ίδια στιγμή, πέραν της ταλαιπωρίας που ισχυρίζονται πως υφίστανται οι απεσταλμένοι των εταίρων στη χώρα μας, οι ίδιοι κάνουν λόγο και για το θέμα της ασφάλειάς τους, υποστηρίζοντας πως οι μετακινήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο δημιουργούν προστατευτικά κενά και εκθέτουν τα κλιμάκια σε κινδύνους.

Σύσκεψη στην ΤτΕ

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η Κομισιόν είχε ζητήσει τα τεχνικά κλιμάκια να μεταβούν και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ωστόσο η απάντηση που έλαβαν από την κυβέρνηση ήταν πως «δεν θα περάσουν ούτε απ΄ έξω».

Εντούτοις, σήμερα οι εκπρόσωποι των κλιμακίων που ήρθαν για να συλλέξουν χρηματοοικονομικά στοιχεία είχαν συνάντηση με διευθυντικά στελέχη στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά όχι με τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.


 

ZENITH