Skip to main content

Απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα στο High-Speed ζητά η ΓΣΕΕ

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου ναυτεργάτη που έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο High-Speed 5, στον επισκευαστικό μόλο της Δραπετσώνας εκφράζε

Τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου ναυτεργάτη που έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο High-Speed 5, στον επισκευαστικό μόλο της Δραπετσώνας εκφράζει η ΓΣΕΕ.

«Ο θάνατος του ηλεκτρολόγου του συγκεκριμένου πλοίου, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, με πολλά και βασικά  ερωτηματικά να παραμένουν αναπάντητα. Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και φυσικά για το εάν και κατά πόσο είχαν προβλεφθεί και τηρηθεί τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Επισημαίνει επίσης ότι «η τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων την ώρα που ασκούν τα καθήκοντά τους, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και η απόδοση ευθυνών για το τραγικό τέλος του ναυτεργάτη του όταν και εάν διαπιστωθούν παραλείψεις πρέπει αν είναι άμεση». 

ZENITH