Skip to main content

Απόφαση της BP η καταβολή μερίσματος τονίζει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Απόφαση της BP και μόνο είναι αν θα διακόψει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της,τόνισε σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται η εταιρία από τις ΗΠΑ να πληρώσει την τεράσ
Απόφαση της BP και μόνο είναι αν θα διακόψει την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους της,τόνισε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται η εταιρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εκτονώσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Σάββατο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε ερώτηση του BBC αν η βρετανική πετρελαιοβιομηχανία θα πρέπει να έχει διαβουλεύσεις με Αμερικανούς πολιτικούς σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στην απόδοση μερισμάτων, ο Χέιγκ τόνισε: «Φυσικά και η BP θα αποφασίσει μόνη της».

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επισήμανε πως η BP πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου, να αντιμετωπίσει την κατάσταση ικανοποιητικά και με μόνιμα αποτελέσματα και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητας χημικών διαλυτικών στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

ZENITH