Skip to main content

Αποφεύγουν την Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προορισμών που θα αποφύγουν οι Βρετανοί τουρίστες να επισκεφθούν φέτος.
Εκρηκτικό αποδεικνύεται και στην πράξη για τον ελληνικό τουρισμό το «κοκτέιλ» που έχουν δημιουργήσει η αστάθεια της εθνικής μας οικονομίας, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα που ανέκυψαν, εσχάτως, στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία και ενίοτε φόβο στους δυνάμει επισκέπτες μας, για την εξέλιξη των διακοπών τους.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραθέτει η ιστοσελίδα Realitatea.net, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προορισμών που θα αποφύγουν οι Βρετανοί τουρίστες να επισκεφθούν φέτος κι ακολουθούν η Ισλανδία, η Τουρκία, η Ρωσία και η Ρουμανία. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η σφυγμομέτρηση είναι ότι το 13% των Βρετανών θα αποφύγει να κάνει διακοπές σε κάποιο από τα τουριστικά μας θέρετρα, με βασικότερη αιτία για την απόφασή του αυτή να είναι ο φόβος για την οικονομική αστάθεια της χώρας μας. Με αρκετή διαφορά ακολουθεί η Ισλανδία, την οποία θα αποφύγει το 9% του δείγματος, ενώ έπονται η Τουρκία κι η Ρωσία με ποσοστό 7% των ερωτηθέντων. Σε καλύτερη μοίρα, ως προς τους προς αποφυγή προορισμούς, βρίσκεται, τέλος, η Ρουμανία, για την οποία τοποθετήθηκε αρνητικά το 5% των Βρετανών.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος που επικαλούνται οι Βρετανοί για να δικαιολογήσουν την παραμονή στο σπίτι τους αυτό το καλοκαίρι, έχει να κάνει με την ανησυχία ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα τουριστικών πρακτόρων ή ακόμη και αεροπορικών πτήσεων από και προς τους συγκεκριμένους προορισμούς. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό εκφράζει φοβίες που έλκουν τις ρίζες τους στο ενδεχόμενο να «χτυπηθεί» η ζώνη του ευρώ από μια νέα οικονομική κρίση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συμπεραίνει ότι ο ένας στους πέντε (σ. σ. ποσοστό 23%) Βρετανούς θα περάσει περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του στη Μεγάλη Βρετανία, σε σχέση με ό,τι έκαναν πέρυσι.

ZENITH