Skip to main content

Απογοητευμένη η Ρωσία για τις κυρώσεις στο Ιράν

Εξαιρετικά απογοητευμένη για τις επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν που επιβάλλονται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δήλωσε η Ρωσία, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές προσπάθειες για
Εξαιρετικά απογοητευμένη για τις επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν που επιβάλλονται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δήλωσε η Ρωσία, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές προσπάθειες της Ομάδας των Έξι για το Ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ άκουσαν την έκκλησή μας να απέχουν από τέτοια μέτρα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Εμείς θα αντλήσουμε τα συμπεράσματά μας από αυτό--και σε σχέση με τη συνεργασία μας με σώματα όπως η Ομάδα των Έξι», είπε, αναφερόμενος στην ομάδα που αποτελείται από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία), καθώς και τη Γερμανία, και αντιμετωπίζει τη διένεξη με το Ιράν για τα πυρηνικά του.

Μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ενέκρινε πρόσφατα σκληρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ανέλαβαν δράση ξεχωριστά για να περάσουν τις δικές τους αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

ZENITH