Skip to main content

Απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα του εμβολιασμού

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού από το προσωπικό των νοσοκομείων. Τα στοιχεία είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Έρ
Τη Δευτέρα ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού από το προσωπικό των νοσοκομείων. Τα στοιχεία είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Παράλληλα παραιτήθηκε από τη θέση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών και την ασφάλεια του εμβολίου.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Πλωμαρίτης εξήγησε πως θεωρεί ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνει στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο από τη στιγμή που ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί.

«Η ασφάλεια του εμβολίου είναι υπό συζήτηση, δεν έχει επαρκώς μελετηθεί. Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μια ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Εχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν.

ΑΧΕΠΑ

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν 200 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000. Όπως υποστηρίζει ο κ. Παύλος Νικολαΐδης, καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας, μέχρι την Παρασκευή υπολογίζεται να εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» έχουν εμβολιαστεί συνολικά 20 άτομα, προσωπικό του νοσοκομείου και πολίτες, από τους 540 εργαζομένους (συμπεριλαμβάνεται και ο αριθμός εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας της Χαλάστρας). Η κ. Φανή Βαϊνά, υπεύθυνη για τον εμβολιασμό, φαίνεται αισιόδοξη, καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει φόβος για το εμβόλιο και μάλιστα έχουν δοθεί ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους, ώστε να ενημερωθούν για το εμβόλιο και για τυχόν παρενέργειες του. Στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει η ίδια, έχουν διατεθεί 600 εμβόλια τα οποία καλύπτουν πλήρως τον εμβολιασμό του προσωπικού αλλά και μέρους των πολιτών.
 
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού, Στρατή Πλωμαρίτη, ανέλαβε η μικροβιολόγος κ. Βαρβάρα Γαλανοπούλου. Χθες εμβολιάστηκαν 15 άτομα (10 πολίτες και 5 άτομα από το προσωπικό). Επιπλέον, έγινε ενημέρωση του προσωπικού για το νέο εμβόλιο και τις τυχόν παρενέργειες του από τον κ. Εμ. Βλαχογιάννη, παθολόγο, και, παρόλο που δεν έχουν καμφθεί πλήρως οι αντιρρήσεις, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού.


Γιαμαρέλλου: Δεν υπάρχει επιστημονική βάση στις επιφυλάξεις που εκφράζονται.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε, από την πλευρά της, πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στις επιφυλάξεις που εκφράζονται.

«Οι Έλληνες είμαστε συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους σε ευνοϊκότερη θέση, δεδομένου πως ήδη έχουν εμβολιαστεί στον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι και άρα γνωρίζουμε πλέον πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», ανέφερε.

Δημήτρης Τσάκωνας

ZENITH