Skip to main content

Αποκαλυπτικά στοιχεία για υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογράφηση

Η φαρμακευτική δαπάνη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς έχει αυξηθεί τέσσερις έως πέντε φορές τα τελευταία εννέα χρόνια, σύμφωνα με εκθέσεις που βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Εργασίας.
Εκθέσεις «φωτιά» για υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων στηνΕλλάδα έφτασαν στα χέρια του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδο και παρουσιάστηκανκατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας.

Στις δυο αυτές εκθέσεις αποκαλύπτεται η τακτική που ακολουθούν ορισμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλο μέρος εκπροσώπων του ιατρικού κλάδου.

Ενώ σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε διάστημα μόλις εννέα ετών δεν υπερβαίνει το 50%, στην Ελλάδα η αντίστοιχη δαπάνη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς έχει αυξηθεί τέσσερις έως πέντε φορές.

Η πρώτη έκθεση παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες υπερτιμολογούν φάρμακα που προορίζονται για την Ελλάδα.

Η δεύτερη έκθεση κάνει λόγο για εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης στα ύψη εξαιτίας της υπερσυνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

ZENITH