Skip to main content

Αποκλείουν την Εθνική Οδό τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Σούρπης

Ζητούν αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, εμφανίζονται οι κάτοικοι της Σούρπης, στη Μαγνησία, ζητώντας από την πολιτεία να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους για αποζημιώσεις προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σούρπης, όπου υπογραμμίστηκε ότι το κονδύλι των 42.000 ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην περιοχή, δεν επαρκεί ούτε καν για την επισκευή των βασικών υποδομών. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σούρπης, κ. Κώστας Καραγκιόζογλου, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία και ζητά την άμεση καταβολή κονδυλίου ύψους 250.000 ευρώ. Όπως εξηγεί, τα χρήματα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για να επισκευασθούν οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Ο δήμαρχος υπενθυμίζει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού του δήμου Σούρπης δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό και συνεχίζεται η διανομή εμφιαλωμένου νερού για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Προσθέτει, εξάλλου, ότι το συνολικό ύψος της ζημιάς που υπέστη η περιοχή από τη θεομηνία εκτιμάται στο 1,5 εκατ.ευρώ, αφού πέραν του δικτύου ύδρευσης μεγάλες ζημιές υπέστη το οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές του δήμου, όπως και σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών.

Ο κ. Καραγκιόζογλου υπενθυμίζει, τέλος, ότι το μέγεθος της καταστροφής διαπιστώθηκε ιδίοις όμμασι από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρο Βούγια, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και ανέλαβε δεσμεύσεις για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των ζημιών. Αντίστοιχα προβλήματα, εξαιτίας της θεομηνίας, αντιμετωπίζει και ο δήμος Αγριάς, στη Μαγνησία, ο οποίος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποζημίωση των πληγέντων.

ZENITH