Skip to main content

Αποκρουστική η εικόνα της παραλίας

Αποκρουστικό είναι το θέαμα που παρουσιάζει η παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς η επιφάνεια της θάλασσας έχει καλυφθεί από ψόφια ποντίκια.
Με ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι όσοι θέλησαν χθες να πραγματοποιήσουν μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η επιφάνεια της θάλασσας έχει καλυφθεί από ψόφια ποντίκια, τα οποία έχουν ξεβράσει οι υπόνομοι της πόλης.

Το παραπάνω φαινόμενο- συνηθισμένο στη Θεσσαλονίκη- παρατηρείται μετά από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, καθώς πλημμυρίζουν οι αγωγοί ομβρίων υδάτων της ΕΥΑΘ, όπου ζουν ποντίκια, τα οποία πνίγονται και με τη ροή των υδάτων καταλήγουν στον Θερμαϊκό.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με καθαρισμό των υδάτων από ειδικά πλοιάρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στον καθαρισμό του βυθού του Θερμαϊκού θα προχωρήσει το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:00 π.μ. το Γραφείο Νεολαίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης με  πρωτοβουλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, της Αντινομάρχη Αλιείας - Κτηνιατρικής Ανθής Πορφυριάδου- Αγγελίδου και της Εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Χριστίνας Κελεσίδου.

Στη δράση θα συμμετάσχουν 40 αλιευτικά σκάφη και δύτες των Αλιευτικών Συλλόγων που θα περισυλλέγουν σκουπίδια και αντικείμενα από το βυθό της παραλιακής. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού μέσω της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, τα αντικείμενα θα μεταφερθούν σε ειδικό βάθρο στο ύψος μεταξύ της αρχής των περιπτέρων του Φεστιβάλ Βιβλίου και του Macedonia Palace, όπου ομάδα καλλιτεχνών του 2ου Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών και μαθητών του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό από σκουπίδια και αντικείμενα που θα περισυλλέγουν από το βυθό.

Το γλυπτό θα παραμείνει στο σημείο για το διάστημα από 12 έως 18 Ιουνίου 2010, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Χορηγός της δράσης είναι η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Π.Α).

Ο καθαρισμός του βυθού του Θερμαϊκού, όπως αναφέρει η νομαρχία,πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σεσυνεργασία με τους: Αλιευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Δυτών Οστρακοαλιέων,Αλιευτικό Σύλλογο Μείζονος Θεσσαλονίκης, Αλιευτικό Σύλλογο Ν.Μηχανιώνας «Ο Ποσειδών» και Αλιευτικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.

ZENITH