Skip to main content

Απώλειες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών. Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Stre
Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών. Επίσης, η κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωπη η ΒP στον Κόλπο του Μεξικού επηρέασε αρνητικά όλο τον κλάδο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπισήμως με πτώση 0,6% στις 1.014,00 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Ιουνίου. Στο Λονδίνο ο FSTSE έκλεισε με απώλειες 1,05%, στη Φρανκφούρτη ο GDAX έχασε 0,73%, και στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε 1%.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, καθώς περιορίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με τους κανονισμούς στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Παρόλ’ αυτά, τα κέρδη περιορίζονται από τα χαμηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 2,7% έναντι 3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,16%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19%.

Πιέσεις δέχεται το ευρώ (1,2253 δολάρια), με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε νομίσματα υψηλού ρίσκου εν μέσω αρνητικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια. «Υπάρχει μια μικρή τάση αποφυγής κινδύνου, τα χρηματιστήρια βρίσκονται υπό πίεση», σχολίασε αναλυτής της BNP Paribas «Πιστεύουμε ότι το ευρώ εξακολουθεί να είναι ευάλωτο», σημείωσε.

ZENITH