Skip to main content

Απολογισμός της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας από τον Γ. Καραγιάννη

Λιτός και σεμνός απολογισμός από τον Θεσσαλονικιό που ανέλαβε τα περιφερειακά και διεθνή ΜΜΕ τους τελευταίους έξι μήνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Και με αιχμές…

του Τάσου Τασιούλα

Έναν μίνι, σεμνό, λιτό και ουσιαστικό απολογισμό του έργου του ως γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Προβολής τους τελευταίους έξι μήνες της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε μέσω της σελίδας του στο facebook, ο Θεσσαλονικιός, Γιώργος Καραγιάννης. Μάλιστα, εύχεται καλή συνέχεια στους αντικαταστάτες του της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει και μια αιχμή με νόημα…

«Τους τελευταίους 6 μήνες είχα την τιμή να υπηρετήσω την Πατρίδα μας, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Προβολής, αφιερώνοντας τις δυνάμεις μου στο απαιτητικό έργο της ανάδειξης της εικόνας της χώρας», αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, που ήταν υπεύθυνος για τα περιφερειακά και τα διεθνή ΜΜΕ.

«Η θητεία μου ολοκληρώθηκε τυπικά, όπως ξεκίνησε, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με την ικανοποίηση πως αφήσαμε χειροπιαστό έργο και στέρεες βάσεις για να δουλέψουν και οι επόμενοι από εμάς» τονίζει ο κ. Καραγιάννης.

Ως σημαντικότερες παρεμβάσεις του αναφέρει:

-Μείωση των δαπανών της Γ.Γ.Ε.Π., αυξάνοντας όμως την αποτελεσματικότητά της. Για να επιτευχθεί αυτό, εφαρμόστηκε νέο οργανόγραμμα το οποίο μειώνει κατά 30% τις δομές και περιορίζει τις σπατάλες με μια σφιχτή οικονομική διαχείριση.

-Προβολή στο διεθνή τύπο της εικόνας μιας Ελλάδας που αλλάζει, ιδίως μέσω των start up επιχειρήσεων.

-Διοργάνωση με επιτυχία σημαντικών εκδηλώσεων, όπως το 3ο ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας, την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μεγάλο Αλέξανδρο»- στο μουσείο Καναδικής ιστορίας της Οττάβας. Προετοιμασία της διοργάνωσης της περιοδεύουσας έκθεσης «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην αντίσταση» στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Αθηνών.

-Οργάνωση και άψογη λειτουργία του Κέντρου Τύπου Ζαππείου που εξυπηρέτησε, στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση τον αριθμό ρεκόρ των 1.080 και περισσότερων ξένων ανταποκριτών.

-Εξωστρέφεια και συμμετοχή σε σειρά εκδηλώσεων, όπως ημερίδες σχετιζόμενες με την επιχειρηματικότητα και εκδηλώσεις της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

-Μεθοδική προετοιμασία για το μέλλον, σχεδιάζοντας την επικοινωνιακή προβολή του «Έτους 2016: η Ελλάδα στη Ρωσία», αλλά και συνεργασίες με φορείς επιχειρηματικότητας, όπως είναι το Orange groove, το libra group, ο ΣΕΤΕ κ.α.

-Ενεργοποίηση ξανά και εκσυγχρονισμός του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

-Προετοιμασία της μετάβασης της Γ.Γ.Ε.Π. στην ψηφιακή εποχή.

«Όλα αυτά, στο πλαίσιο ενός μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού, που δεν εξαρτάται από την παρουσία φυσικών προσώπων, αλλά από τη πολιτική βούληση διατήρησης του βλέμματος στραμμένου στο μέλλον. Γιατί η διοίκηση –πρέπει να- έχει συνέχεια και συνέπεια, πέρα από κομματικά χρώματα και ιδιοτελή συμφέροντα», αναφέρει ο κ. Καραγιάννης.

Αφήνει όμως και μια αιχμή: «Με το κλείσιμο αυτού του κύκλου, επιτρέψετε μου να πω ότι παλέψαμε με ήθος έχοντας απέναντι μας πολλές φορές παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις του χθες. Παρόλα αυτά, τιμώντας την εντολή της κοινωνίας για σκληρή δουλειά και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, μείναμε σταθεροί στις αντιλήψεις μας και σε ένα σύγχρονο τρόπο διοίκησης που δεν κοιτά το εγώ αλλά το εμείς! Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας και καλή συνέχεια σε όλους τους εργαζόμενους. Η αποστολή της προβολής της χώρας μας είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαιτεί σκληρή δουλειά, ανοιχτό μυαλό και αφοσίωση».

ZENITH