Skip to main content

Απολύθηκε ο διευθυντής του «Αβέρωφ»

Την παύση καθηκόντων του διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Γ. Αβέρωφ», Ε. Γαβαλά, αποφάσισε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμ
Την παύση καθηκόντων του διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Γ. Αβέρωφ», Ε. Γαβαλά, αποφάσισε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόλυση του μόνιμου εξ εφέδρων αρχιπλοίαρχου, Ε. Γαβαλά ΠΝ, που ασκούσε από το 2008τα καθήκοντα του διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ.Αβέρωφ, ενώ παράλληλα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την εν λόγω εκδήλωση.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται:

- Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ.Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των «Ποσειδωνίων 2010», τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρεία Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρησή του.

- Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ έχουν ήδη ζητηθεί από τον διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Θ. Λεονταρίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις. Ο κ. Λεονταρίδης σημειώνει ότι «αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου.

ZENITH