Skip to main content

Απομακρύνθηκαν οι άστεγοι από το ΙΚΑ μετά το ρεπορτάζ της Voria (φωτο+vid)

Εισαγγελική παρέμβαση για τα παραπήγματα των αστέγων βουλγαρικής υπηκοότητας στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού μετά από το ρεπορτάζ της Voria.gr και το σχετικό αίτημα της Διοίκησης του καταστήματος.

του Πασχάλη Μεντίζη

Καταλυτικό για την άμεση επέμβαση των Αρχών στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο οι δεκάδες άστεγοι Βουλγαρικής υπηκοότητας που είχαν καταλύσει επί ένα εξάμηνο πρόχειρα στο σημείο, ήταν το χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) που ανέδειξε το ζήτημα.

Το ρεπορτάζ της Voria.gr, σε συνδυασμό με το σχετικό αίτημα της Διοίκησης του καταστήματος, προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμως Κακάλη, η οποία παρήγγειλε εγγράφως στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να πράξει τα νόμιμα και είτε να σχηματίσει δικογραφία εις βάρος αυτών είτε να τους απομακρύνει, πράγμα που τελικώς έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος πέριξ του καταστήματος ΙΚΑ Πύλης Αξιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κινδύνευε να μετατραπεί σε άκρως επικίνδυνη εστία μόλυνσης. Δεκάδες άστεγοι Βουλγαρικής υπηκοότητας είχαν στήσει παραπήγματα αποτελούμενα από χαρτόνια παραπλεύρως του κτηρίου, αυξάνοντας, έτσι, δραματικά τον υγειονομικό κίνδυνο, σε μία περιοχή απ' όπου καθημερινώς διέρχονταν εκατοντάδες πολίτες και δη ασθενείς.

Το ΙΚΑ Πύλης Αξιού πριν

 
Και μετά
 
 
Image
voria2
Business Story
Off

ZENITH