Skip to main content

Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά του σχεδίου ευρωβοήθειας

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά του σχεδίου βοήθειας στη ζώνη του ευρώ.
Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά του σχεδίου βοήθειας στη ζώνη του ευρώ, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει και την αναστολή καταβολής της επείγουσας βοήθειας στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο ακολούθησε τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του Βερολίνου σε «μια μείωση της εμπιστοσύνης στις αγορές, της οποίας οι συνέπειές της δε θα είναι προβλεπόμενες».

Η προσφυγή κατατέθηκε από τον Πήτερ Γκαουβέλερ έναν βουλευτή του συντηρητικού κόμματος CSU συμμάχου της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά αφορά πολλούς ευρωσκεπτικιστές.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έλαβε τον περασμένο μήνα μια παρεμφερή απόφαση, μετά από κατάθεση μιας άλλης προσφυγής, δηλαδή κατά της βοήθειας για την Ελλάδα εκτιμώντας ότι μια αναβολή της γερμανικής βοήθειας μέχρι την οριστική έκδοση της απόφασης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο σωτηρίας.

ZENITH