Skip to main content

Απορρίπτει τις «αβάσιμες» φήμες ο Θαπατέρο

Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών σχετικά με τον εύθραυστο οικονομικό τομέα της Ισπανίας προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τες αβάσιμες.
Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών σχετικά με τον εύθραυστο οικονομικό τομέα της Ισπανίας προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, χαρακτηρίζοντάς τες αβάσιμες.

Παράλληλα ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτησε την απόφαση της Τράπεζας της Ισπανίας να δημοσιεύει στο μέλλον τα αποτελέσματα των ελέγχων ανθεκτικότητας στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη διαφάνεια για να αποδείξουμε τη φερεγγυότητα, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και για να αφήσουμε πίσω όλες αυτές τις αβάσιμες φήμες», δήλωσε ο κ. Θαπατέρο, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου μετά από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλευρό του Θαπατέρο τάχθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος απέρριψε τις ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ισπανία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χώρα της Ιβηρικής. «Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ισπανία, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ισπανικές αρχές», πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί.

Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε «πολύ εντυπωσιασμένο» με τους στόχους που έχει θέσει η Ισπανία για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Ταμείου Καρολίν Άτκινσον.

«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τους στόχους για το έλλειμμα που ανακοινώθηκαν. Φαίνονται αρκετά επαρκείς», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Άτκινσον.

«Πήραν σοβαρά μέτρα με άμεση προσαρμογή, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο λόγω των πιέσεων που αντιμετώπιζαν», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι πληροφορίες που θέλουν την Ισπανία να διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια δεν έχουν καμία βάση.

ZENITH