Skip to main content

Απορροφήθηκε το 50% των πόρων για συντάξεις έως τον Απρίλιο

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο, που διαπιστώνει ότι έως τον Οκτώβριο το κονδύλι θα έχει εξαντληθεί...
Ενώπιον ενός συγκλονιστικού στοιχείου βρέθηκαν όσοι παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr διαπίστωσαν ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους είχαν δαπανήσει το περίπου 50% των κονδυλίων που είχαν προϋπολογιστεί για το σύνολο του έτους, για τις ανάγκες των λεγόμενων «κοινωνικών δαπανών». Με τον όρο αυτό νοούνται οι δαπάνες που αφορούν κυρίως στις συντάξεις. Δηλαδή, πριν καλά - καλά βγει ο Απρίλιος, τα μισά λεφτά που προορίζονται για τις συντάξεις όλου του χρόνου είχαν δαπανηθεί.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι πριν από τον Οκτώβριο, το σύνολο του κονδυλίου θα έχει εξαντληθεί, οπότε, από τότε και στο εξής, θα οδηγηθούμε, αναγκαστικά, σε υπέρβαση, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται πρακτικά. Μεταξύ άλλων, το δημόσιο θα πρέπει να απολογηθεί στους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και να κάνει νέες υποχωρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει τους επιπλέον πόρους για την πληρωμή των συντάξεων. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συνεπάγεται τη λήψη επιπλέον μέτρων, φορολογικού κυρίως περιεχομένου, όπερ σημαίνει ότι ο φαύλος κύκλος, απλώς, θα διαιωνιστεί...

ZENITH