Skip to main content

Αποσύρθηκε ο χαρακτηρισμός του κατεπείγοντος από το ν/σ για τα διευθυντικά στελέχη στο Δημ

Απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, την ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των διευθυντών στο Δημόσιο.
Απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, την ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των διευθυντών στο Δημόσιο.

Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ανοικτά με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο κ. Κακλμάνης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου.

«Γι΄ αυτό», είπε ο κ. Κακλαμάνης, «προτείνω να αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται συνέχεια η Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο τέλος, ο κ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αποσύρει τον χαρακτήρα, εφόσον δεν συμφωνούν και τα κόμματα, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, είχε, δικαιολογήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι αυτό επιβλήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή «κάποιοι προιστάμενοι γνωρίζουν ότι δεν πληρουν τα κριτηρια και υπό τον φοβο ότι δεν θα παραμεινουν στην θεση τους, η κυβέρνηση φοβάται μήπως κατεβάσουν τα μολύβια».

ZENITH