Skip to main content

Απότομη επιδείνωση του καιρού, με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από σήμερα Κυριακή και από τις απογευματινές ώρες, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται αρχικά στα βόρεια.
Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από σήμερα Κυριακή και από τις απογευματινές ώρες, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται αρχικά στα βόρεια.
 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού στο οποίο αναφέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8- 10 βαθμούς Κελσίου) και θυελλώδεις ανέμους που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και, πρόσκαιρα στο Αιγαίο, τα 10 μποφόρ.
 
Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ:
 
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια το βράδυ στα γύρω ορεινά.
 
Οι άνεμοι σήμερα θα είναι ασθενείς και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, όμως από το βράδυ θα σημειωθεί σημαντική πτώση.
 
Σε Μακεδονία και  Θράκη, το σκηνικό του καιρού δίνει  νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
 
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση.
 
Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
 
 

ZENITH