Skip to main content

Αποχωρεί από τη Σερβία η Ηλεκτρονική Αθηνών

Θύμα της κρίσης έπεσε η επένδυση της Ηλεκτρονικής Αθηνών στη Σερβία. Η εταιρεία αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας της θυγατρικής της στη Σερβία με τρία καταστήματα.
Τη διακοπή της λειτουργίας της θυγατρικής της στη Σερβία με τρία καταστήματα αποφάσισε η Ηλεκτρονική Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Σέρβων, οι αρνητικές, μεσοπρόθεσμα, προοπτικές της τοπικής αγοράς σε συνδυασμό με τη διολίσθηση του τοπικού νομίσματος επέτειναν το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα της θυγατρικής καθιστώντας την απόφαση αποχώρησης επιβεβλημένη. Η διακοπή των δραστηριοτήτων στη Σερβία θα περιορίσει σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες του Ομίλου.

Η Ηλεκτρονική, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Κύπρο δίνοντας έμφαση στα κερδοφόρα σημεία πωλήσεων, στη μετατροπή καταστημάτων σε future stores, στην ανακαίνιση ή μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερους χώρους των ήδη υπαρχόντων σημείων, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων καθώς και στην επανατοποθέτηση της μάρκας Σαραφίδης στην αγορά της Βορείου Ελλάδος.

ZENITH