Skip to main content

Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Ντόρτμουντ ο Κλοπ

Την αποχώρησή του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, και επισήμως από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γιούργκεν Κλοπ.

Την αποχώρησή του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, και επισήμως από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γιούργκεν Κλοπ.

«Η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του συλλόγου, ούτε με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Πήραμε από κοινού την απόφαση με τη διοίκηση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να αφήνεις κάτι τόσο σπουδαίο», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των Βεστφαλών και πρόσθεσε:

«Θεωρώ πως η Μπορούσια χρειάζεται μία αλλαγή. Εγώ μπορεί να φύγω, όμως αρκετά πράγματα θα παραμείνουν ίδια στην ομάδα».

«Δεν νομίζω πως έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Δεν είμαι κουρασμένος, ακόμα κι αν φαίνεται έτσι», συνέχισε ο Γερμανός προπονητής.

Ερωτηθείς για το αν έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν έχω έρθει σε επαφή με καμία ομάδα, όμως δεν σχεδιάζω να μείνω εκτός προπονητικής» και συμπλήρωσε πως έχει ήδη αγοράσει ήδη τρία εισιτήρια διαρκείας της Ντόρτμουντ για την επόμενη σεζόν.

Σε ερώτηση για το αν είχε ενημερώσει τους παίκτες του, είπε πως «δεν είχα χρόνο να ενημερώσω την ομάδα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Κληθείς να απαντήσει εάν υπήρχε κόντρα μεταξύ της διοίκησης και του ίδιου, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. «Όχι, δεν υπήρχε ποτέ κόντρα. Η απόφαση πάρθηκε τώρα επειδή αυτή την περίοδο ξεκινάνε τα πλάνα για τη νέα σεζόν», σημείωσε.

«Έχω ένα τελευταίο όνειρο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτό είναι ένα σπουδαίο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν παίκτη. Η Ντόρτμουντ είναι σπουδαιότερη από όλους μας, και θα είναι πάντα σπουδαιότερη από όλους μας. Είμαι ευγνώμων που αποτέλεσα μέλος της», ανέφερε και κατέληξε:

«Θα δώσουμε και την ψυχή μας στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ευκαιρία για την ομάδα να πετύχει σπουδαία πράγματα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού συλλόγου, Χάνς-Γιόακιμ Βάτσκε, δήλωσε:

«Είχαμε επαφές με τον Γιούργκεν τις τελευταίες ημέρες και συμφωνήσαμε από κοινού για να λύσουμε τη συνεργασία μας στο τέλος της σεζόν. Ήταν δύσκολο για μας επειδή έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας.

Γιούργκεν, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την αιώνια ευγνωμοσύνη της Ντόρτμουντ. Αυτό που μας ανακουφίζει περισσότερο είναι πως θα παραμείνει η φιλία».

Οι επιδόσεις του Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ:


Image
Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Ντόρτμουντ ο Κλοπ

ZENITH