Skip to main content

Αποχώρηση του Αλ Τζαζίρα από την αγορά της Τουρκίας

Είχε μπει στον διαγωνισμό του TMSF με μια προσφορά 40,5 εκ $ για το CINE 5, όμως άλλαξε γνώμη για την απόφαση που είχε πάρει να ανοίξει τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία.

Το Αλ Τζαζίρα άλλαξε γνώμη για την πελώρια επένδυση που θα έκανε στην Τουρκία. Είχε μπει στον διαγωνισμό του TMSF με μια προσφορά 40,5 εκ $ για το CINE 5, όμως άλλαξε γνώμη για την απόφαση που είχε πάρει να ανοίξει τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία.

Το Κατάρ -που κάνει βήματα απόσυρσης από την Τουρκία-, μετά από την πώληση των μετοχών του στην BMC, έκανε το δεύτερο βήμα προς τα πίσω, αυτή τη φορά στον χώρο των ΜΜΕ. Η τελευταία είδηση σχετικά με τις επενδύσεις του Κατάρ στην Τουρκία, ήρθε από το Αλ Τζαζίρα που έχει ως έδρα το Κατάρ. Το προσωπικό του τουρκικού Αλ Τζαζίρα άρχισε να απολύεται.

Σχολιάζεται πως η απόφαση αυτή για εγκατάλειψη της τουρκικής αγοράς, σχετίζεται με την απόφαση του Κατάρ να αφήσει την Άγκυρα μόνη της στο θέμα της αιγυπτιακής πολιτικής.

H απόσυρση του Κατάρ από την αγορά της Τουρκίας είχε αρχίσει με την παράδοση του 25% του ομίλου Turkuvaz που κατείχε η εταιρία Lusail International Media Company προς τον όμιλο Çalık.

(Πληροφορίες από Dogan Haber – toyrkikanea)

Ο Μακεδών

ZENITH