Skip to main content

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί

Ικανοποιημένοι αποχωρούν από τα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Με χαμόγελα αποχωρούν από τα μπλόκα στην Εγνατία Οδό μετά από περίπου μια εβδομάδα οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

«Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά. Αυτά που θέλαμε τα πήραμε. Τώρα περιμένουμε να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς μας», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας», κ. Τάσος Χαλκίδης. Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνέλευση που είχαν νωρίς σήμερα το πρωί οι ροδακινοπαραγωγοί, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης..

Οι ροδακινοπαραγωγοί είχαν συνάντηση με την κυρία Μπατζελή, χθες, το απόγευμα. Κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 7 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο (περίπου 14 εκατ. ευρώ), ενώ εντός 10 ημερών ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων (13 λεπτά το κιλό).

«Περιμένουμε τα 7 λεπτά το κιλό που μας υποσχέθηκαν. Η ίδια η υπουργός είπε ότι θα αναλάβει η ίδια το θέμα, ώστε να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή εμπορική τιμή από τον ΕΛΓΑ», συμπληρώνει ο κ. Χαλκίδης.

Οι παραγωγοί είχαν παραμείνει στα μπλόκα της Εγνατίας Οδού για μια περίπου βδομάδα, περιμένοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ZENITH