Skip to main content

Αποχωρούν από τη ΔΕΘ οι κατασκευαστές επίπλου

Την απόφαση να αποχωρήσουν από τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επιτρέποντας έτσι τη διεξαγωγή της 23ης Agrotica, έλαβαν ομόφωνα το απόγευμα οι Κατασκευαστές Επίπλου Β. Ελλάδας. Στις 6 Φ
Την απόφαση να αποχωρήσουν από τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επιτρέποντας έτσι τη διεξαγωγή της 23ης Agrotica (3-6 Φεβρουαρίου), έλαβαν ομόφωνα το απόγευμα οι Κατασκευαστές Επίπλου Β. Ελλάδας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπός τους, Άγγελος Στίνης.

Όπως εξήγησε, παρόλο που οι επισκέπτες της Furnidec Business, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα για την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, λόγω των μπλόκων των αγροτών, ωστόσο τελικά τόσο η προσέλευσή τους όσο και οι δουλειές που κλείστηκαν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Οι δουλειές που κλείστηκαν άφησαν τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους σε ποσοστό 50%, διευκρίνισε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στίνης σημείωσε ότι κανένας Βαλκάνιος συνάδελφός τους δεν έδωσε τελικά το « παρών» στην έκθεση, γεγονός που για πολλούς Έλληνες συμμετέχοντες αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την «τσέπη» τους.

Πάντως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το « σαμποτάρισμα» -όπως το αποκαλούν- της Furnidec Business από τους αγρότες, οι κατασκευαστές επίπλου της Βόρειας Ελλάδας και της Λάρισας αποφάσισαν στις 6 Φεβρουαρίου να παρατάξουν τα φορτηγά τους στα Μάλγαρα, και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, με πανό και πλακάτ να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την «αδιαφορία των αγροτών απέναντι σε έναν κλάδο που αγωνίζεται μόνος του να επιβιώσει», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στίνης.

ZENITH