Skip to main content

Αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς στην Άσσηρο

Επιταγές ύψους 3.000 έως 5.000 ευρώ σε 25 πλημμυροπαθείς του δήμου Ασσήρου από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης
Επιταγές ύψους 3.000 έως 5.000 ευρώ σε 25 πλημμυροπαθείς του δήμου Ασσήρου παρέδωσαν χτες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, η αντινομάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας, Έφη Βασιλειάδου, και ο δήμαρχος Ασσήρου, Δημήτρης Ράβναλης.

Πρόκειται για αποζημιώσεις για την αγορά οικοσκευής σε όσους υπέστησαν ζημιές στις πλημμύρες του προηγούμενου Αυγούστου. Νωρίτερα, ανάλογες αποζημιώσεις έλαβαν 11 πλημμυροπαθείς στο δήμο Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που διατέθηκε ως αποζημίωση να φτάσει τα 50.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποιούσε αυτοψία στους δυο δήμους, για να ικανοποιήσει ή να απορρίψει αιτήσεις κι άλλων πλημμυροπαθών. Στο δήμο Αγίου Γεωργίου απορρίφθηκαν 30 αιτήσεις, καθώς, όπως αποδείχτηκε, τα σπίτια που υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες, είτε δεν ήταν πρώτη κατοικία είτε δεν είχαν άδεια ανέγερσης (αυθαίρετα). Ο αριθμός εξέπληξε και τους ίδιους τους ανθρώπους της νομαρχίας, καθώς οι αιτήσεις που σε τέτοιες περιπτώσεις απορρίπτονται είναι ελάχιστες. Κάτι που αποδείχτηκε στο δήμο της Ασσήρου, όπου απορρίφθηκαν μόλις τρεις αιτήσεις.

Οι δικαιούχοι που πήραν τις επιταγές μπορούσαν από χτες να εισπράξουν τα αναγραφόμενα σ΄αυτές ποσά.

ZENITH