Skip to main content

Αραβικά κεφάλαια επιχειρεί να προσελκύσει η Εθνική

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης πραγματοποιεί road show στο Κατάρ, με διττό στόχο.
Προς αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος ακόμα και στις αραβικές χώρες έχουν βγει οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Απόστολος Ταμβακάκης τις τελευταίες ώρες επισκέπτεται το Κατάρ, στο πλαίσιο ενός μεγάλου road show το οποίο έχει ξεκινήσει στην περιοχή η ΕΤΕ, και συναντάται με διαχειριστές μεγάλων αραβικών funds, τα οποία το τελευταίο διάστημα εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα επί ελληνικού εδάφους.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο road show πραγματοποίησε η διοίκηση της Εθνικής προσφάτως και στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να «φέρει» κεφάλαια εντός των ελληνικών ορίων.

Λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, το συγκεκριμένο έργο δεν είναι και το ευκολότερο, όμως από την πλευρά της ΕΤΕ εκφράζεται η ελπίδα ότι η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς, στο μέτρο του δυνατού.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Άραβες, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τις εξελίξεις στη χώρα μας, δείχνουν σήμερα περισσότερο διατεθειμένοι από ποτέ να επιστρέψουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των παραδοσιακά στενών φιλικών τους σχέσεων με τη χώρα μας, και να βοηθήσουν στο ξεπέρασμα της κρίσης. Εκεί ακριβώς είναι που ποντάρει και η ελληνική πλευρά κι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, η παρουσία του κ. Ταμβακάκη στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

ZENITH