Skip to main content

Αραχνιάζουν οι αιτήσεις στην Πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση εισαγγελέα προτίθενται να ζητήσουν οι μηχανικοί που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην Πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης. Λιγότερες από

Σε συμβολική κατάληψη της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα το πρωί μηχανικοί της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπηρεσία, η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον η Πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης έχει εννέα υπαλλήλους, μετά τις μετακινήσεις προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν, από περίπου 15 άτομα που διέθετε στο παρελθόν. Αυτό, σύμφωνα με τους μηχανικούς έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» και μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, ότι από τις 264 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Πολεοδομία από την αρχή του έτους, μόνο οι 126 έχουν διεκπεραιωθεί.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία, 81 Εγκρίσεις και Άδειες Δόμηση, 80 Αναθεωρήσεις, ενημερώσεις, Ανασυστάσεις Φακέλων και κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και 103 Άδειες Μικρής Κλίμακας Εργασιών και πόσες άλλες εργασίες με το άρθρο 4 του Ν.4067/2012.

Από αυτές έχουν διεκπεραιωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, 34 Εγκρίσεις και Άδειες Δόμηση, 38 Αναθεωρήσεις, ενημερώσεις, Ανασυστάσεις Φακέλων και κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και 54 Άδειες Μικρής Κλίμακας Εργασιών.

«Από τις 264 αιτήσεις δηλαδή σε σύνολο οι 126 μόνο έχουν διεκπεραιωθεί, οι 138 εκκρεμούν, εκ των οποίων, οι 70 περίπου ακόμα δεν έχουν καν χρεωθεί εδώ και ενάμιση μήνα, αφού ο όγκος των αιτήσεων είναι τεράστιος σε αναλογία με τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν απομείνει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.

Σήμερα οι περίπου 25 μηχανικοί που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Πολεοδομία στην οδό Μανουσογιαννάκη, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων. «Όπως μας είπαν οι υπάλληλοιμ ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς έχει ενημερωθεί επανειλημμένως από την προϊσταμένη της υπηρεσίας για τα προβλήματα, ενώ δηλώνει άγνοια σε συναντήσεις με τους μηχανικούς» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.  

Προανήγγειλε ότι «οι μηχανικοί προτίθενται να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς και την κοινοποίηση του προβλήματος στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ούτως ώστε να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο πρόβλημα που η διοίκηση δημιούργησε και αδυνατεί να λύσει και αγνοεί επί 4 μήνες». 

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης και του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Παππά σε εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΚΜ για λύση στο πρόβλημα, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

ZENITH