Skip to main content

Αργία η Καθαρά Δευτέρα για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Αργία για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης είναι η Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης .
Αργία για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης είναι η Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ΠΔ 28/1933, η Καθαρά Δευτέρα  είναι αργία για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΣΕΕ: Ανοιχτά και Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα

Στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων εναπόκειται εάν θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, καθώς η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες. Επιπλέον, επισημαίνει πως η ημέρα αυτή είναι εργάσιμη και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, εκτός αν έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τα σούπερ μάρκετ, για τα οποία η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως υποχρεωτική αργία, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων, για τα οποία η αργία είναι προαιρετική. Στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρωθούν το ημερομίσθιό τους με προσαύξηση 75%.

ZENITH